Tips om sneller af te vallen na de zwangerschap

maart 16, 2022

Heerlijk… De kleine is er! De eerste weken geniet je volop van je baby. Allemaal kraamvisite, baby kaartjes, cadeautjes en noem maar op. Je leeft even in een roes. Alles is weer anders je moet wennen aan het leven met je kindje, de korte nachten en… Wacht eens even?! De extra kilo’s die er bij zijn gekomen. Die gaan niet uit zichzelf weg na de bevalling, maar waarom niet? en hoe raak ik ze dan wel kwijt?

Je verliest natuurlijk wel kilo’s nadat de baby, het vruchtwater en de placenta er uit zijn. Maar meestal blijft er nog zo’n 5 kilo over na de bevalling. De borsten zijn natuurlijk in omvang gegroeid en je lichaam heeft extra vet opgeslagen tijdens de zwangerschap. Maar hoe raak ik die kilo’s kwijt? 

Tip 1: Wees realistisch. Je bent net bevallen je slaapt kort alles is wennen. Verwacht daarom ook niet van jezelf dat je gelijk alles zomaar kwijt raakt. tast je dieet af op je gevoel en ga niet overhaast aan een crashdieet beginnen. Het is natuurlijk verleidelijk om zo snel mogelijk af te vallen na de zwangerschap je wil immers die kilo’s gewoon gelijk kwijt. Maar dit is niet het verstandigste om te doen. Neem de tijd en luister naar je gevoel.

Tip 2: Gebruik maaltijdshakes. Je gaat die kilo’s echt niet in 7 of 8 weken kwijt raken. Maaltijd shakes zijn zeker effectief maar dat gaat nou eenmaal niet snel. Maaltijdshakes zorgen er wel voor dat je alle bouwstoffen en voedingsstoffen die je nodig bent binnen krijgt maar geen onnodige suikers of vetten. 

Tip 3: Geef borstvoeding als dat mogelijk is. Het is uit onderzoek gebleken dat borstvoeding gezonder is voor jezelf en voor je kindje en  je hierdoor kilo’s verliest. Er wordt dus ook aanbevolen om dit 6 maanden te doen.

Geef een antwoord