Maaltijdshakes

maart 16, 2022

Zelfs als je er nog nooit een hebt gehad ken je het vast wel. Shakes die vol zitten met voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft, dus in plaats van een hele maaltijd bereiden en over alles nadenken wat je kookt (aangezien het wel bij je dieet moet passen) heb je dus ook maaltijdvervangende shakes. Een shake die je alles biedt wat je nodig hebt aan vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Dat is natuurlijk ook te mooi om waar te zijn. En helaas blijkt dus dat dit niet altijd een succes is… Shakes zijn natuurlijk razend populair tegenwoordig en er is daarom ook een enorm aanbod. Maar onlangs dat enorme aanbod zijn heel veel hiervan geen succes. Dat betekent niet gelijk dat het onmogelijk is om af te vallen door middel van shakes. Het is vooral belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste shake.

Maaltijdvervangers zijn ook niet perse goed of slecht voor je. Helaas wordt door social media heel veel onnodig over een kam geschoren. Of er zijn veel fabrikanten die hun shakes als een soort toverdrankjes aanbieden tegen een lage prijs bijvoorbeeld eiwitshakes. Deze eiwitshakes zijn niet perse slecht maar deze zijn meer voor sporters die willen aankomen en zijn dus geen maaltijdvervangers. Ook is het nadeel van deze soort fabrikanten dat veel van deze shakes echt veel suiker bevatten, soms wel tot 50%. dit helpt natuurlijk ook niks als je op dieet bent. Het nadeel hiervan daarnaast is dat alle vitaminen, mineralen en bouwstoffen als het ware plaats moeten maken voor suiker dus hoe meer suiker hoe minder bouwstoffen. Als je besluit  shakes te gaan drinken let dan vooral goed op wat voor stoffen er in de shake zitten, wat voor soort fabrikant het is (geloof ook niet direct alle praatjes van het bedrijf maar lees bijvoorbeeld ook reviews) en kijk of de soort shake ook echt bedoeld is om een maaltijd te vervangen en niet voor bijvoorbeeld sporters bedoeld is.

Geef een antwoord