Heel vaak als je vertelt dat je een salade gaat eten krijg je het volgende te horen: ‘Een salade? Wat een saaie maaltijd’. In Nederland wordt de salade al eeuwen gegeten, en dat op verschillende manieren. Hoe komt het dan toch dat men deze maaltijd kan zien als saai? En hoe zorgen wij er dan voor dat het alsnog ‘leuk’ is om salades te eten? En als laatst moet het natuurlijk ook nog lekker zijn! In dit artikel leest je hoe je zelf eenvoudig een hippe salade kunt maken. Hou je pen en papier maar vast bij de hand voor een boodschappenlijstje! 

Waar ga jij je boodschappen doen? Dit kan natuurlijk bij de supermarkt om de hoek, maar kunt er ook voor kiezen om eens een kijkje te nemen bij een lokale boer! Hier is alles vaak voordeliger en ook nog verser! Kijk even via Google Maps waar jij terecht kunt!

​​Je kunt natuurlijk diverse salades maken voor bijvoorbeeld een lunch, diner maar ook als bijgerecht. Als je dit op de juiste manier klaarmaakt, kan je hier nooit genoeg van krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat je naast bladsla ook noten, groenten en zelfs pasta kunt gebruiken in je gerecht? Hiermee zorg je voor afwisseling en maak je er echt een feestje van. 
Als eerst is het belangrijk om te kijken naar de basis van je salade. Kies bijvoorbeeld een slamelange, kropsla of romanasla. Vervolgens kies je kruiden, zoals munt of basilicum. Als laatst voeg je wat proteïne en koolhydraten toe. Hierbij kun je denken aan kips, vis, eieren, spek en nog veel meer. Voor een extra twist kan het lekker zijn om eens fruit te gebruiken! Het klinkt misschien gek, maar een mango in combinatie met kip kan onwijs lekker zijn! Door continue te variëren zorg je voor een feestelijke maal op tafel! Meer tips over salades? Kijk dan eens wat Brenda, van Brenda Kookt allemaal maakt!

Geef een antwoord