Even een koekje, even een chocolaatje.. Het is allemaal erg verleidelijk als je thuis of op het werk allemaal lekkere snacks hebt. Je hoeft er niet eens over na te denken en voor je het weet zit je op de bank met een zak chips. Erg lekker allemaal, maar niet heel gezond! Hoe zorg je er nou voor dat je dan toch gezonde snacks gaat eten? Je wilt natuurlijk voorkomen dat alle kilo’s erbij vliegen, zodat jij je fijn en fit blijft voelen. In dit artikel lees je hoe je ervoor kunt zorgen dat je in plaats van dat bakje chips eens een appel of banaan pakt. 

Tip 1: 

Doe een keer in de week boodschappen

Als je niet te vaak in de supermarkt komt, voorkom je dat je regelmatig die snacks gooit in je winkelmandje. Het is belangrijk om van te voren even op te schrijven wat je precies wilt eten. 

Tip 2: 

Beloon jezelf na de week met wat lekkers 

Tip 3: 

Meet het resultaat

Het is natuurlijk fijn als je ziet dat je op de goede weg bent. Daarom is het belangrijk om je voortgang te meten! Wil je wat kilootjes kwijt? Eet dan vooral gezond en weeg jezelf eenmaal in de week. 

Tip 4:

Kies voor snacks met veel eiwitten. 

Eiwitten zorgen ervoor dat je sneller een vol gevoel krijgt (dus minder eet). Daarnaast is het lastiger om eiwitten te verbranden dit kost je lichaam dus meer energie. De energie om dit te doen haalt je lichaam uit je overtollige vet. Dus met andere woorden sla je twee vlieg in een klap door meer eiwitten te eten! Denk dan bijvoorbeeld aan noten of peulvruchten.
Dankzij de bovenstaande tips is het al een stuk makkelijker om je aan de ‘regels’ te houden. Wees niet te streng voor jezelf, maar zorg ervoor dat je geniet met mate! Zo houd je het gezond eten het langst vol!

Geef een antwoord