Als je op dieet gaat is het vanzelfsprekend dat je bepaald voedsel en drinken moet gaan vermijden en dat jij je maaltijden moet vervangen met gezond eten die goede voedingsstoffen bevatten. Natuurlijk kun je af en toe een cheat day hebben, maar bepaald eten kun je beter altijd vermijden. In deze blog ontdek je welke dit zijn.

Kant en klare salades
In de eerste instantie zou je denken dat dit super gezond, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. In vers gemaakte salades die je in de supermarkten kunt kopen zitten namelijk  veel meer calorieën door de extra toppings. Het is veel gezonder om zelf een eigen salade te maken, zodat je controle hebt over de ingrediënten en hoeveelheid suiker.

Sauzen 
In sauzen zoals: mayonaise en ketchup zit ontzettend veel suiker. Daarnaast zitten er ook vetten in die je dieet zwaar kunnen belemmeren. Dit betekent nog niet dat je helemaal geen saus meer kunt eten bij je friet. Je kunt namelijk ook gemakkelijk zelf mayonaise maken die de juiste vetten hebben. Dit kun je ondere andere doen met olijfolie. Daarnaast zijn er natuurlijk ook alternatieven voor als je geen zin hebt om een eigen saus te maken. Hierbij kun je denken aan yoghurt i.p.v saus

Frisdranken
Frisdranken zijn slecht voor je bloedsuikerspiegel. Dit is sowieso het geval bij de “normale frisdranken”, maar de light varianten zijn zeker niet beter! Doordat mensen light varianten als beter zien zullen dit vaker drinken, maar hierdoor krijgt je lichaam alleen behoefte aan meer suiker. Daarom is het zeker een must om alle soorten frisdranken te vermijden!

Dit was alweer alle voedsel die je zeker weten moet vermijden tijdens je dieet! Je kan dus af en toe wel gewoon een stuk chocola of klein zakje chips eten om jezelf te belonen. Wij zijn erg benieuwd naar wat jij van deze blog vond en of je deze antwoorden had verwachten. Daarom kun je hieronder in de comments een leuke reactie achterlaten! 

Geef een antwoord