Heb jij wel een last van buikpijn of een opgeblazen gevoel in je maag na het nemen van eiwitten? Dit is natuurlijk heel vervelend en hier wil je snel van af maar hoe kom je er van af? 

Eiwitten zijn hele belangrijke bouwstoffen voor in ons lichaam. Eiwitten helpen bij het opbouwen van spieren. Eiwitten vind je vooral in producten die van dieren af komen zoals bijvoorbeeld vlees. Daarnaast zijn ze ook te vinden in bijvoorbeeld noten of peulvruchten. Eiwitten helpen bij stofwisselingen en bij het opbouwen van spieren. Ons gewicht bestaat daarom ook uit 15% eiwitten. Eiwitten zorgen ook voor een vol gevoel en dat veroorzaakt dus wel eens wat problemen..

De buikpijn of het opgeblazen gevoel wordt hier namelijk door veroorzaakt. Vaak na een maaltijd die rijk is aan eiwitten of een eiwitshake kan het gebeuren dat je zoveel eiwitten binnen krijgt en dus een extreem vol gevoel krijgt. Daarnaast duurt het lang voordat eiwitten verteerd worden en het opgeblazen gevoel blijft dus ook langer. Helemaal als je op dieet bent kunnen eiwitten zwaar op je maag vallen. 

Een andere oorzaak van de buikpijn kan zijn dat je misschien een tekort hebt aan andere voedingsstoffen. Dit gebeurt vrij vaak tijdens een dieet aangezien je je focust op een ding en dat zijn bijvoorbeeld eiwitten. Door de focus op eiwitten let je niet op de andere voedingsstoffen en bouwstoffen die je binnen moet krijgen en uiteindelijk gaat dat tekort irriteren en ontstaan er uiteindelijk ongemakken zoals een opgeblazen gevoel en lucht vorming in de darmen. 

Dit opgeblazen gevoel is te voorkomen door bijvoorbeeld voedsel te eten dat niet teveel bewerkt is dus het liefste biologisch. Of door goed te kijken wat voor dieet je gaat volgen kies dan bijvoorbeeld het liefste voor een veelzijdig dieet zodat je ook alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft.

Geef een antwoord